Catatan Popular

Ahad, 31 Mei 2015

 Buat pasport antarabangsa kat imigresen seberang jaya

Lama sangat rasanya aku x update blog aku ni.... maklumlah susah skit berbekalkan sebuah android  nak tulis panjang lebar rasa macam tak kena ajer.... tp sbenarnya aku yg tak reti nak guna android rupanya kalau nak senang klik kat pergi ke versi web ... hah baru aku tau rupa rupanya begitu..... hurmm...

Ok berbalik pada tajuk aku tadi eh... setelah aku survey pya survey ... nak buat pasport pun aku survey gak .. uhh.. sbb aku keje 8pg balik 5ptg ... sama waktu dgn waktu operasi di pejabat imigresen tu.... jd masalah waktu selalu buat aku jadi teruk.. padahal jabatan imigresehimigresen dengan hospital sberang jaya tempat aku keje tu sebelah menyebelah aje.... damnn!!!

Jadi aku pun tya2 la kat bos2 aku yg selalu kuar overseešŸ˜Š.. kata Dr. DAsera RAj merangkap bos kedua aku bgtau...
"  kalau u nak cepat ... u pegi awal2 dalam kul 7.30 pagi dah pegi amik no. Giliran ... masa tu org blom ramai lg ...boleh siap sbelum kul 10 Pagi.

masa tu lagi seminggu jer aku dah nak pegi medan aku kelam kabut jugak la pegi buat pasport... takut tak sempat....macam yg bos aku suggest tu kul 7.30 pagi aku dah sampai kat imigresen seberang jaya tu...

 mmg betul lah masa tu no yg aku dapat 1022... no permulaan semestinya 1001... jd aku dapat no ke 22 la ... korang cuba bayangkan aku sampai 7.30 pun bleh dpt no 22???


Benarlah apa yg dikata... tak sampai 20 minit aku kat dlm tuh dah mula penuh org baris amik no kat kaunter tu...fuhhh... nasib la aku cepat jugak... duduk tak sampai 10 minit no. aku dah dipanggil..... staff kaunter tu buat keje dia... rupanya skrg ni senang skit... tak perlu bawak gambar bagai kat situ jer depa tangkap gambar kite...pastu dia suruh aku pi tukar tudung aku sbb aku pakai tudung AJ munga2 pastu contact lens kaler hijau aku pon kena buka.... katanya ketara sgt... ok dah siap semua ... aku pon duduk depan kamera depa tu aku pun sengih la sampai nampak gigi kapak aku... 

"Erkk ... takleh nampak gigi yer kak"
Hahaah ... aku pun tutup la mulut aku tu... ok dah siap tangkap gambaq... siap check ibu jari kiri kanan bagai... staff kaunter pon suruh aku duduk balik tggu kaunter lain plak panggil utk urusan byran... 

Rm200 - 5 tahun
no choices!

Lepas sejam dah boleh amik pasport.... 
dalam sejam tu korang boleh la pi kedai mamak ka ... makan dulu ka pekena roti canai ka nasik lemak ka ..tp aku kena masuk keja balik sbb aku mintak off pagi tu... so sampai sini ja story aku.. next entry aku cita pasal money changer plak... babai✌✌✌


Jumaat, 4 April 2014

Erti kehidupan

Dalam mencari sebuah kebahagiaan kadang2 kita bertemu detik sukar....

Dalam mencari seorang sahabat kita bertemu seorang musuh yg jahat.....

Dalam mencari kebendaan kita bertemu sebuah kemiskinan....

Namun....

Yg sukar itu mengajar erti kesabaran...
Yg jahat itu mengajar erti waspada
Yg miskin itu mengajar erti bersyukur....

Pada mu Ya Allah.... hamba memohon keampunan.....

Pada mu suamiku .... aku memohon keredhaan...

baru 30% menjadik...

haiii sepagi dan sepetang hari ni aku asyik bertukar2 kejap gadjet kejap laptop.... moral of da story is... kalau peminat tegar blogger takleh sabar dgn android atau hp kerana memang tak membantu langsung utk nak update blog korang. akhirnya terpaksa buka laptop jugak .. baru ler clean n clear apa yg aku nak buat...

dah dah tentu2 laling aku pun pelik gak kenapa bini dia tetiba jer rajin bukak laptop sampai dia tanya aku... mama buat apa tu??? aku jawap ... mama buat blog.... sambil dia mengaru2 kepala... dia takde tanya sepatah apapun sbb aku tahu laling aku tu mmg agak buta it.... hehehe... laling tu sape???
suami aku lerrr... hehe

rupanya baru aku tau ... bukan senang yer nak buat blog ni bg cantik dan menarik org yg nak baca.... tapi bg aku tak kisah la sebab aku tulis blog sebab aku mmg suka menulis dan bercerita... takde la bazir masa aku gitu ajer... atleast aku x buat bende tak elok... n takde ganggu hidup org lain...

kalau korang nak tau gak kan... blog ni bleh gak jadikkan macam diari korang.... hmmm... nice!
tapi aku masih perlu banyak belajar lg.... thankss... muah sekilo...bye!

Sgt teruja



lee chong wei la pulak....

sebenor nye teman ni xde la minat sgt LCW tu... time tu aku kat airport Penang sbb nak fly KL jer...
lalu kat ruang legar atas tu ade la beberapa restoran makanan segera dalam airport tu tetiba bakal adik ipor aku cuit2 tangan pastu bisik2 kat aku... eh eh kak ina ... lee chong wei tu....
aku pun tercangak2  cari kelibat LCW kat sekitar tu... owhh... rupanya dia tgh makan kat fast food restorante tuh?
aku pun tak kisah sgt sbb tak minat pun kat LCW tu . 
bukan kategori kegemaran aku.sowyLCW

ni adik aku laa

aku stay kat apartment sewa adik aku ni jer pon... pic lcw tu nanti aku upload lagi la sbb masih dalam android aku tu.... hehe



Khamis, 3 April 2014

I am a new blogger

saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.

yesss... akhirnya siap jugak blog ni walaupun x berapa nak cantik sgt.... dalam proses belajar mencantikkan blog... in shaa allah... akan bertambah mahir kalau dah kerap2 explore kan.... takde la bersawang macam blog ina yg lame tu...kalau kawan2 ade info atau ape2 boleh ler tunjuk ajar ina yer....ermmmm. rupanya blog ni lebih senang ditulis dengan keyboard komputer atau laptop.... kalau pakai hp tak kira lah android atau hp yg ada tenet tu amatlah susah..... kerrrrr aku yg tak reti  ???? hewhewhew

ok lah... tu jer la kot yg aku nak tulih hari ni.... next time aku tulih lg.... harap2 jangan ler bosan nak bacenyer yek.....