Catatan Popular

Ahad, 31 Mei 2015

 Buat pasport antarabangsa kat imigresen seberang jaya

Lama sangat rasanya aku x update blog aku ni.... maklumlah susah skit berbekalkan sebuah android  nak tulis panjang lebar rasa macam tak kena ajer.... tp sbenarnya aku yg tak reti nak guna android rupanya kalau nak senang klik kat pergi ke versi web ... hah baru aku tau rupa rupanya begitu..... hurmm...

Ok berbalik pada tajuk aku tadi eh... setelah aku survey pya survey ... nak buat pasport pun aku survey gak .. uhh.. sbb aku keje 8pg balik 5ptg ... sama waktu dgn waktu operasi di pejabat imigresen tu.... jd masalah waktu selalu buat aku jadi teruk.. padahal jabatan imigresehimigresen dengan hospital sberang jaya tempat aku keje tu sebelah menyebelah aje.... damnn!!!

Jadi aku pun tya2 la kat bos2 aku yg selalu kuar overseešŸ˜Š.. kata Dr. DAsera RAj merangkap bos kedua aku bgtau...
"  kalau u nak cepat ... u pegi awal2 dalam kul 7.30 pagi dah pegi amik no. Giliran ... masa tu org blom ramai lg ...boleh siap sbelum kul 10 Pagi.

masa tu lagi seminggu jer aku dah nak pegi medan aku kelam kabut jugak la pegi buat pasport... takut tak sempat....macam yg bos aku suggest tu kul 7.30 pagi aku dah sampai kat imigresen seberang jaya tu...

 mmg betul lah masa tu no yg aku dapat 1022... no permulaan semestinya 1001... jd aku dapat no ke 22 la ... korang cuba bayangkan aku sampai 7.30 pun bleh dpt no 22???


Benarlah apa yg dikata... tak sampai 20 minit aku kat dlm tuh dah mula penuh org baris amik no kat kaunter tu...fuhhh... nasib la aku cepat jugak... duduk tak sampai 10 minit no. aku dah dipanggil..... staff kaunter tu buat keje dia... rupanya skrg ni senang skit... tak perlu bawak gambar bagai kat situ jer depa tangkap gambar kite...pastu dia suruh aku pi tukar tudung aku sbb aku pakai tudung AJ munga2 pastu contact lens kaler hijau aku pon kena buka.... katanya ketara sgt... ok dah siap semua ... aku pon duduk depan kamera depa tu aku pun sengih la sampai nampak gigi kapak aku... 

"Erkk ... takleh nampak gigi yer kak"
Hahaah ... aku pun tutup la mulut aku tu... ok dah siap tangkap gambaq... siap check ibu jari kiri kanan bagai... staff kaunter pon suruh aku duduk balik tggu kaunter lain plak panggil utk urusan byran... 

Rm200 - 5 tahun
no choices!

Lepas sejam dah boleh amik pasport.... 
dalam sejam tu korang boleh la pi kedai mamak ka ... makan dulu ka pekena roti canai ka nasik lemak ka ..tp aku kena masuk keja balik sbb aku mintak off pagi tu... so sampai sini ja story aku.. next entry aku cita pasal money changer plak... babai✌✌✌